Як стати співвласником готелю на Майдані

  • ЕкоФін
  • 17 липня 2024
  • Загальні новини
  • 40

Як стати співвласником готелю на Майдані Незалежності й скільки на цьому можна заробити

За підтримки REIT-компанії Inzhur
Інвестиції в нерухомість є чудовою можливістю для отримання пасивного доходу. Скільки ж можна заробити, інвестуючи у готелі?

Що таке REIT-фонди?

REIT-фонди – це нове явище для України, хоча в інших країнах вони існують давно. Це компанії, які купують, володіють та управляють нерухомістю, що приносить дохід. Абревіатура REIT розшифровується як Real Estate Investment Trust.

REIT-фонд об'єднує сотні або навіть тисячі інвесторів, які вкладають кошти у будівництво або купівлю великих об'єктів нерухомості: апартаментів, офісних будівель, торгових центрів, готелів, складів або приміщень супермаркетів.

Сам фонд виступає керівною компанією "під ключ" – він акумулює кошти на купівлю, супроводжує всі юридичні процедури, дбає про нерухомість, здає в оренду приміщення, збирає прибуток від роботи об'єкта та пропорційно розподіляє його між інвесторами. За свою роботу фонд бере невелику комісію.

За українським законодавством, REIT-фонд повинен розподіляти між акціонерами не менше 90% свого оподатковуваного прибутку у вигляді дивідендів. Регулятором фондів виступає Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, що запобігає шахрайству в цій сфері.

Переваги такого роду інвестицій

REIT-фонди є альтернативою банківським депозитам, облігаціям внутрішньої державної позики (ОВДП) і придбанню квартир. Інвестиції в REIT дають вищу дохідність.

Будівництво і нерухомість – одні з найбільш маржинальних бізнесів в Україні. Прогнозована дохідність від здачі в оренду нерухомості становить 8-20% річних, а окупність – 5-12 років.

Inzhur є податковим агентом і самостійно сплачує податки за вас. Податок на дивіденди становить 10,5%: 9% податку на доходи фізичних осіб і 1,5% військового збору.