Як вигідно інвестувати в житлову та комерційну нерухомість

Одним з найнадійніших і найефективніших способів вкладення вважається інвестиція в нерухомість. Приріст населення, підвищення значимості міст у розвитку суспільства, сприяють стабілізації зростання нерухомості. Людина, яка вкладає в нерухомість, не тільки зберігає свої фінанси від інфляції, а стає одержувачем пасивного прибутку. Не роблячи жодних особливих дій, а володіючи вільною нерухомістю, він матиме стабільний дохід. Для початківців та досвідчених інвесторів вкладення в нерухомість дає привабливі можливості. Аналітики прогнозують зростання ринку нерухомості та підняття на неї глобальних цін. Звісно, ​​динаміка зростання неспроможна показувати у різних країнах однакові результати. У якихось регіонах ціна на нерухомість збільшується інтенсивніше, а в інших виглядає майже незмінною. І при інвестуванні на її перспективність слід враховувати цей чинник.

Як визначити, де краще інвестувати у нерухомість?

У суспільстві інвестор має можливість вкладати кошти поза своєї країни. Тому багато хто виходить на міжнародний ринок, обираючи економічно вигідні держави з безпечною політичною ситуацією. Але є й ті, хто вважає за краще вкладатися в активи своєї країни, вважаючи таку діяльність комфортною. Але при цьому навіть на території України є регіони, де інвестування в нерухомість є вигіднішим. При виборі місця для покупки нерухомості слід звертати увагу на ряд моментів.

  • Наскільки регіон користується популярністю у туристів. А це залежить багато в чому від розвиненості інфраструктури, кліматичних та природних особливостей.
  • Перспективи розвитку інвестиційного проекту.
  • Безпека вкладень.
  • На які вигоди для себе може розраховувати інвестор: розмір пасивного доходу, зростання цін, додаткові привілеї на кшталт виходу бізнесу на більш високий рівень, можливість отримання громадянства в іншій країні.
  • Характеристики об'єкта, що може вплинути на його вартість. Це розташування об'єкта, його вік та стан, інфраструктура та попит на ринку нерухомості у конкретному регіоні.

Як заробляти на купівлі нерухомості?

Є кілька варіантів заробітку на придбаних об'єктах, що залежить від їхнього виду. Якщо це квартири, будинки, апартаменти, можна просто, не докладаючи жодних зусиль, чекати, поки об'єкт підніметься в ціні, а потім його продати. Але такий варіант має свої недоліки, а саме відсутність стабільного доходу, необхідність додаткових витрат на оплату комунальних послуг. До того ж невідомо, наскільки і як швидко подорожчає куплена нерухомість. Інший варіант, надійніший, це здача житлового або комерційного приміщення в оренду. Навіть якщо здавати 1-кімнатну квартиру, яка розташована в центрі міста, можна забезпечити собі стабільний та великий прибуток. За певний термін вкладення окупиться, і приноситиме дохід. Але й тут є негативні моменти. По-перше, потрібно привести об'єкт у пристойний стан, купити меблі, зробити ремонт. По-друге, знайти чесних орендарів, які справно оплачуватимуть оренду, не зіпсують майно.

 

Наскільки вигідно вкладатись у нерухомість?

Питання заощадження капіталу завжди і в усьому світі є актуальним. І українці шукають можливості, щоб не просто зберегти свої гроші, а й змусити їх працювати, щоб примножити заощадження.
Інвестиції в житлову нерухомість на первинному ринку означають купівлю квартири на стадії будівництва, або в ЖК, який тільки здається в експлуатацію. Вартість такого житла залежить від стадії розвитку проекту. Якщо це етап планування або початкова стадія зведення житлового будинку, квартира коштуватиме на порядок дешевше за готове житло. Інвестор, який вклався у такий тип нерухомості та проведення ремонтних робіт, може продати квартиру набагато дорожче або здавати її в оренду. Цей варіант інвестування має свої ризики, зокрема недобросовісність компанії-забудовника.

Менш ризиковано виглядає випадок з інвестицією в нерухомість вторинного ринку. Але дохідність такого житла може бути дещо меншою, а витрати вищі. Людина, яка купила квартиру на вторинному ринку з перспективою здачі її в оренду, повинна буде сплатити податки та ремонт, привести житлове приміщення у гідний вигляд. Період окупності такої нерухомості залежить від її локації, інфраструктури, попиту, загального стану будинку та прибудинкової території. Тобто, від реальної ціни оренди квартири.

Інвестування в комерційну нерухомість обіцяє бути дуже вигідним, знов-таки, залежно від локації об'єкта. Купують квадратні метри комерційних приміщень з метою здачі в оренду та отримання стабільного доходу. Додаткові вкладення також потрібні. Це оздоблення об'єкта, його оснащення для задоволення запитів орендаря. Вибираючи для покупки комерційну площу, звертають увагу на тип будівлі, розташування об'єкта, навколишню інфраструктуру, планування приміщення.
Кожен із варіантів має свої переваги та недоліки. Але є й загальні переваги та недоліки такого проекту, як інвестування у нерухомі об'єкти.

Плюси

  1. Вартість нерухомості має особливість зростання. Наскільки подорожчає нерухомість і з якою швидкістю залежить від обраного регіону. У будь-якому випадку перспективність такого вкладення є.
  2. Постійний прибуток, що приносять нерухомі об'єкти, що здаються в оренду. Здача площі, незважаючи на можливі витрати, забезпечує регулярне надходження коштів від орендарів.
  3. Захист заощаджень від інфляції Вартість грошей, особливо якщо це національна валюта, з кожним роком стає нижчою, а ціни на життя навпаки зростають. Захистити кошти від процесу інфляції та допоможе інвестиція в нерухомість.
  4. Можливість купити нерухомість за низькою ціною. Достатньо відстежувати пропозиції, що надходять, щоб знайти вигідне і скориставшись ним, купити площу за ціною, нижчою від ринкової.
  5. Збільшення капіталу з допомогою податкових льгот. Додаткові привілеї, що дає інвестування в нерухомість за кордоном.

Мінуси

  1. Для успішного вкладення потрібні не лише гроші, а й час, щоб проаналізувати ринок, вибрати правильний об'єкт та керувати власністю.
  2. Попит на нерухомість може зменшуватися, що знижує орендну ставку.
  3. Потрібно бути готовим до додаткових витрат та обслуговування нерухомості.