Популярні країни для інвестицій у закордонну нерухомість

Купівля нерухомості, це відмінне вкладення капіталу, з перспективою як його збереження, а й збільшення. Український інвестор може вести діяльність за межами своєї країни, обираючи найпривабливіші та найвигідніші міжнародні ринки нерухомості. Правильні інвестиції в закордонну нерухомість дають гарний прибуток, а також вирішують безліч інших завдань: розвивати свій бізнес, отримати доступ до якісної медицини та освіти, проживати в європейській державі та користуватися її перевагами, оформити посвідку на проживання.

Переваги інвестицій у нерухомість за кордоном

Багато українців, маючи вільні фінанси, відкрили для себе простий спосіб заробітку – інвестиції в нерухомість, що в умовах напруженої політичної та економічної ситуації в рідній країні дозволяє зберегти та примножити капітал. Інвестування у внутрішні активи є небезпечним, поки залишається ризик пошкодження майна через проведення військових дій. Придбання ж нерухомих об'єктів у зарубіжній державі з високим рівнем життя дає корисні пільги. Житлові або комерційні приміщення купують для здачі в оренду та регулярного отримання дивідендів. Можна вкласти гроші за кордоном у нерухомість, ціна на яку постійно зростатиме. Такі об'єкти, як правило, розташовані в столицях та курортних зонах.

Інвестиційні можливості простягаються набагато ширше заощадження та збільшення коштів. Деякі країни пропонують закордонним інвесторам участь у програмі, що дозволяє іноземним громадянам отримати друге громадянство. Проведення інвестиційних програм відкриває бізнесменам спосіб вкладення коштів, щоб забезпечити себе як стабільним доходом, а й наявністю іноземного паспорта.

Це сфера, що активно розвивається, яка все більше стає затребуваною. Країни, в яких діє такий закон, як надання громадянства в обмін на внесок в економіку, конкурують та пропонують українцям, які зробили інвестиції у закордонну нерухомість, ідеальні умови. Іноземний мігрант стає економічним громадянином, якщо здійснив значне повернення коштів. Узагальнюючи сказане вище, відзначимо основні переважні показники вкладення капіталу в нерухоме майно.

  • Розподіл грошей у різні види активів, що допоможе уникнути суттєвих втрат. Найбільш популярним напрямом при диверсифікації інвестиційного портфеля є закордонна нерухомість.
  • Найкращі країни для інвестицій у нерухомість обіцяють власникам об'єктів потенціал високої прибутковості. Правильно обрані перспективні місця забезпечують приріст вартості вкладеного капіталу, отримання прибутку від оренди.
  • Право на отримання дозволу на громадянство в регіоні, де є нерухоме майно.
  • Держава надає іноземним інвесторам податкові пільги.

В яку нерухомість вкласти гроші

Тим, хто планує купити житло в новобудові з метою інвестування, рекомендуємо звертати увагу на досвід забудовника, вивчити інформацію про нього, дізнатися про наявність інших проектів. Вибирати краще надійні компанії, які вже успішно складали об'єкти. Вкладати гроші з гарантією пасивного доходу варто на початковому етапі будівництва житла з терміном окупності кілька років. За два роки об'єкт підніметься в ціні, а після завершення будівництва приноситиме прибуток. Вибираючи нерухомий об'єкт потрібно віддавати перевагу проектам, де не економлять на якості матеріалу та робіт. Якщо йдеться про новобудови бізнес-класу, то попит завжди вищий на будинки, розташовані в центрі міста чи районах із розвиненою інфраструктурою. Квартири в таких ЖК можна купувати для подальшого перепродажу або оренди.

Інвесторам, які роздумують, куди вкласти гроші в нерухомість, але не цікавляться покупкою житла на етапі будівництва, радимо розглянути кілька варіантів. Якщо це первинне житло, можна уникнути витрат на його ремонт і відразу здавати приміщення в оренду. На обсяг доходу від оренди впливає розташування нерухомості. Вигідно вкладати в нерухомість, яка знаходиться у перспективному районі з гарною інфраструктурою.

Квартири вторинного житлового фонду коштуватимуть дешевше, але й у ціні з часом вони можуть впасти. Окупність такої нерухомості, враховуючи стан квартири, інфраструктури та розташування об'єкта, становить у середньому 5 років.

Вкласти гроші за кордоном можна не лише у житлову, а й у комерційну нерухомість. Інвесторам, які цікавляться саме таким варіантом, потрібно бути готовим до об'ємного капіталовкладення. Крім покупки самого приміщення, доведеться вкластися в ремонт та придбання техніки. Але й віддача буде досить великою, оскільки орендна плата за комерційну нерухомість завжди вища, ніж за квартиру в будинку бізнес-класу.
 

Кращі країни для інвестицій у нерухомість.

Якщо ви вже знаєте, який тип об'єкта інвестуватиме свої фінанси, обирайте країну, в якій спостерігається активне зростання вартості нерухомості.

Висока динаміка характерна для країн, що розташовані в південно-західній частині Азії. Це Об'єднані Арабські Емірати та Туреччина, нерухомі об'єкти в яких останнім часом подорожчали кілька разів. І тенденція зростання у ціні нерухомого майна продовжує зберігатися.

Не менша динаміка у Великобританії та країн Карибського басейну. Найвище подорожчання об'єктів, які тільки вводяться в експлуатацію, готові апартаменти, вілл, розташовані на узбережжі.

Якщо інтерес, в яку нерухомість вкласти гроші обумовлений перспективою отримання посвідки на проживання, можна розглядати такі країни, як Словенія, Норвегія, Португалія, Греція, Італія. Це розвинені країни Шенгенської зони, із законодавством, лояльним до іноземних інвесторів. Вони ідеально підходять для комфортного життя, мають гарний клімат, спокійну політичну обстановку.