Тимчасове прискорення інфляції

  • ЕкоФін
  • 02 серпня 2024
  • Особисті фінанси
  • 36

Інфляція тимчасово зросте цього року, але економіка продовжить зростати – інфляційний звіт НБУ

Національний банк України (НБУ) повідомив, що тимчасове прискорення інфляції очікується цього року, проте економічне зростання продовжуватиметься. В останньому інфляційному звіті НБУ зазначає, що основними факторами зростання цін будуть підвищення вартості енергоносіїв та посилення споживчого попиту.

Згідно зі звітом, інфляція у 2024 році тимчасово перевищить цільовий показник НБУ, але в подальшому стабілізується завдяки заходам монетарної політики. У той же час, українська економіка продовжить своє зростання, підтримуючись позитивною динамікою внутрішнього попиту та експорту.

Аналітики НБУ прогнозують, що завдяки поступовому зниженню вартості енергоносіїв та стабілізації цін на інші товари, інфляція знизиться до кінця року. Уряд також активно працює над зниженням структурних ризиків, що сприятиме економічній стабільності.

Таким чином, попри тимчасове зростання інфляції, українська економіка зберігатиме позитивний тренд розвитку, що підтверджує довгострокові перспективи економічного зростання.