Скасування тендерної закупівлі на 900 мільйонів

  • ЕкоФін
  • 19 червня 2024
  • Особисті фінанси
  • 54

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Чернівецькій області виявили та запобігли проведенню ризикованої тендерної закупівлі.

Як повідомляє пресслужба БЕБ, Служба відновлення та розвитку інфраструктури Чернівецької області оголосила тендер на утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. Планувалося замовити послуги з обслуговування наземного транспорту з очікуваною вартістю робіт понад 900 млн грн.

Аналітики БЕБ виявили дискримінаційні вимоги у тендерній документації щодо наявності у учасників особливої матеріально-технічної бази. Цим вимогам могло відповідати лише одне підприємство в регіоні.

Фахівці БЕБ направили лист з обґрунтованими рекомендаціями замовнику щодо усунення можливих неефективних витрат державних коштів. Після розгляду рекомендацій Служба відновлення та розвитку інфраструктури скасувала тендерну закупівлю.

Таким чином, аналітики БЕБ запобігли можливому неефективному використанню понад 900 млн грн бюджетних коштів.

Нагадаємо, що за матеріалами Бюро економічної безпеки, двох керівників "Айбокс Банку", підозрюваних у відмиванні 5 мільярдів гривень для казино, було взято під варту.