Національний кешбек у 10%

  • ЕкоФін
  • 02 вересня 2024
  • Особисті фінанси
  • 5

Українці отримають нову можливість заощаджувати завдяки впровадженню державної програми кешбеку. Національний банк України оголосив про старт нової ініціативи, яка передбачає повернення 10% від суми покупок. Ця програма спрямована на підтримку внутрішнього споживчого попиту та стимулювання економічного зростання.

Програма кешбеку розроблена з урахуванням найкращих міжнародних практик та адаптована до умов українського ринку. Кешбек нараховуватиметься автоматично при здійсненні покупок у партнерських мережах, що дозволить споживачам отримувати частину витрачених коштів назад на свої банківські рахунки.

Учасниками програми можуть стати всі власники банківських карток українських банків, які беруть участь у цій ініціативі. Процес нарахування кешбеку буде максимально прозорим та простим: достатньо лише здійснити покупку, а система автоматично поверне 10% від суми на картковий рахунок.

Експерти відзначають, що така ініціатива сприятиме розвитку безготівкових розрахунків та збільшенню довіри громадян до банківської системи. Крім того, програма дозволить державі більш ефективно контролювати фінансові потоки, що в свою чергу знизить рівень тіньової економіки.

Однак, не всі вбачають у програмі лише позитивні сторони. Деякі експерти побоюються, що такі заходи можуть призвести до зростання інфляції та підвищення цін на товари та послуги. Втім, більшість споживачів вже висловили підтримку ініціативи, очікуючи від неї реальних фінансових вигод.