Національний банк України

  • ЕкоФін
  • 03 вересня 2024
  • Особисті фінанси
  • 4

Національний банк України виявив порушення з боку Money4YOU, яка у своїх договорах про споживчий кредит не вказувала денну процентну ставку та порядок її розрахунку. Крім того, компанія порушила закони "Про споживче кредитування", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про фінансові послуги та фінансові компанії", "Про електронну комерцію", а також кілька положень Нацбанку.

З 2021 по 2023 роки НБУ неодноразово застосовував до Money4YOU заходи впливу за порушення законодавства щодо захисту прав споживачів фінансових послуг та за надання недостовірної інформації у відповідь на запити регулятора.

Крім Money4YOU, Нацбанк вжив заходи впливу також до двох інших фінансових установ, які займаються кредитуванням бізнесу: Fi Active (ТОВ "Фінанс Інвест Актив") та Safra Finance (ТОВ "Сафра фінанс"). Ліцензія Fi Active була анульована через відмову компанії від інспекційної перевірки, в той час як Safra Finance зобов’язана усунути виявлені порушення до 30 вересня 2024 року