Уряд Гонконгу планує прийняти законодавство для емітентів стейблкойнів і позабіржових послуг віртуальних активів

За даними CoinDesk, уряд Гонконгу розробляє законодавство для регулювання емітентів стейблкойнів і послуг позабіржового продажу віртуальних активів (OTC). Протягом останніх місяців Бюро фінансових послуг і казначейства (FSTB) ініціювало дві консультації, пов’язані з цим сектором. Чиновники підтвердили у середу, що уряд продовжить імплементацію законодавства щодо стейблкойнів і позабіржових послуг віртуальних активів.

У грудні FSTB та грошово-кредитне управління Гонконгу (HKMA) розпочали публічні консультації щодо регулювання емітентів стейблкойнів. Стейблкойни – це криптотокени, вартість яких пов’язана з іншим активом, таким як золото чи долар США. Раніше цього місяця FSTB також розпочало консультації щодо пропозицій щодо режиму ліцензування для постачальників послуг позабіржової торгівлі. Міністр фінансових послуг і казначейства Крістофер Хуей заявив, що уряд подасть законопроекти про режими ліцензування до Законодавчої ради, як тільки це буде практично можливо, залежно від результатів консультацій і прогресу підготовчої роботи.

Гонконг, спеціальний адміністративний регіон Китаю, слідує прикладу багатьох юрисдикцій у всьому світі, які прагнуть удосконалити свій підхід до галузі криптовалют та блокчейну. Згідно останніх звітів, міська влада нещодавно випустила вказівки для фірм, які пропонують послуги зберігання криптовалют, і вивчає можливість затвердження спотового біржового фонду біткойнів (ETF).