США інвестують у Bitcoin ETF

За даними CryptoPotato, другий квартал 2024 року завершився значними інвестиціями великих банків Сполучених Штатів у спотові біткойн-ETF. Документи 13F, подані до Комісії з цінних паперів і бірж США, свідчать про те, що ці фінансові установи придбали значні частки різних спотових біткойн-ETF для своїх клієнтів. У найближчі місяці ці банки можуть ще більше збільшити свої авуари в ETF і включити їх у свої баланси.

Goldman Sachs, другий за величиною інвестиційний банк у світі за обсягом доходу, повідомив про спотові авуари Bitcoin ETF на суму 418 мільйонів доларів. Банк володіє акціями в кількох фондах, включаючи BlackRock iShares Bitcoin Trust, Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Trust і Grayscale’s Bitcoin Trust. Його найбільші авуари знаходяться в IBIT, де сума досягає 238 мільйонів доларів.

Morgan Stanley, ще один гігант Уолл-стріт, також повідомив про інвестиції в спотові біткойн-ETF, хоча його активи скоротилися з 269 мільйонів доларів у першому кварталі до 189,7 мільйонів доларів на кінець червня. Банк також рекомендує своїм клієнтам з великими статками розглядати інвестиції в Bitcoin ETF.

Інші великі банки, включаючи Bank of America, HSBC і UBS, також зробили менші інвестиції в спотові біткойн-ETF. Аналітики вважають, що за умови зростання інвестицій ці фонди можуть перевищити авуари творця біткойна Сатоші Накамото до жовтня.