Україна прагне спільно розв'язати ситуацію

Президент України, Володимир Зеленський, виступив із терміновим відеозверненням, в якому заявив про рішучість розв'язати ситуацію на кордоні з Польщею спільно та справедливо. Він доручив уряду бути на кордоні до 24 лютого, а також запросив керівника польського уряду, Дональда Туска, та Президента Польщі, Анджея Дуду, приєднатися до діалогу для вирішення питань блокування.

Зеленський звернувся до публіки, наголошуючи на значенні слова "солідарність", яке змінило історію Європи на краще. Він висловив подяку польському народу за підтримку та спільну боротьбу за незалежність.

Президент підкреслив, що Україна завжди пам'ятатиме польський вибір на користь спільної сили у відповідь на російське вторгнення. Він закликав до збереження дружніх відносин між країнами та вирішення проблем на дипломатичному рівні.

Зеленський також висловив занепокоєння щодо політизації ситуації, що може загрожувати спільним досягненням. Він висловив надію на активізацію діалогу між країнами та закликав до об'єднання в Європі для вирішення спільних проблем.

Зеленський вважає, що рішення ситуації на кордоні повинно бути прагматичним та враховувати інтереси обох країн. Він закликав до збереження єдності в Європі та вирішення конфліктів на дипломатичному рівні.

У своєму заключенні, Зеленський зазначив, що співпраця та взаємна підтримка між Україною та Польщею є ключем до вирішення спільних проблем та зміцнення стабільності в регіоні.