Буллран у криптовалюті: коли очікувати наступного?

Криптовалютний ринок не може перебувати в стабільному стані весь час. Як і будь-яка фінансова сфера, він іноді переживає значні події, які залежать від напрямку руху цифрових активів. Ринкові тренди аналізуються та відстежуються, що допомагає використовувати правильні стратегії для торгівлі чи інвестицій. У циклічності рухів є період, якого з нетерпінням очікують інвестори та власники криптовалют. Навіть новачки в цьому непростому бізнесі отримують можливість вигідного придбання криптовалюти під час bull run. Цифрові активи набирають обертів, і кількість користувачів, які вирішили пов'язати з ними свою діяльність, тільки збільшується. Інвестиція в криптовалюту вважається чудовим способом швидко збагатитися, враховуючи зростання курсу віртуальних монет. Інвестувати в цифрові активи можна в будь-який час, але, звісно, краще вибрати найбільш вигідний момент, яким і є буллран у криптовалюті.

Що таке буллран?

Не всі новачки, які тільки починають розбиратися в графіках, депозитах та активах, добре розуміються на термінології. Тому інформація про те, що таке bull run, коли його очікувати, як при ньому діяти, які його особливості, буде для них цікавою. Буллран – це період на ринку, коли ціни на криптовалюту зростають. Також це стан називають ще «бичачим ринком», коли вартість на цифрові активи зростає і триває цей період досить довго. Буллран у криптовалюті може тривати місяцями, якщо попит не вщухає, а котирування планомірно підвищуються. У цей період криптовалюту купують як інвестицію, а високі результати зберігаються тривалий час. Зрозуміти, що подія наближається або вже настала, можна за рядом характерних показників:

 

  • Закономірним є впевненість та оптимізм інвесторів.

  • Буллран – це коли ціни на акції зростають порівняно з нещодавньою мінімальною вартістю не менше ніж на двадцять відсотків.

  • ЗМІ часто згадують у своїх матеріалах про криптовалюту.

  • Відбувається переоцінка деяких видів цифрової валюти.

  • Сильний попит при слабкій пропозиції. 

  • З'являються нові учасники криптоспільнот.

  • Негативні події не впливають на вартість криптовалюти. 

 

Коли можна очікувати наступного буллрану у криптовалюті?

Передбачити, коли відбудеться таке явище, як бичачий ринок, не зможуть навіть найпросвітленіші та досвідчені аналітики. Можна лише припустити, що зміцнення економіки здатне спровокувати виникнення bull run. Впливають на утворення буллрану не лише фундаментальні причини. Є й інші фактори:

  • Все більше звичайних користувачів приходять до розуміння використання цифрових активів.

  • Корпорації або окремі люди, які володіють великою кількістю акцій, здійснюючи транзакції на великі суми, рухають криптовалютним ринком. Їхні дії можуть призвести до зростання ціни на монету. 

  • З'являються нові напрямки в цьому бізнесі, в які все більше інтегрується крипта.

Останній буллран у криптовалюті стався у 2021 році. Але вже на початку наступного року ціни перестали зростати, і можна було спостерігати, як оптимістичні настрої змінюються песимізмом, вартість активів падає, інфляція зростає, а великі компанії, що займаються криптовалютним кредитуванням, опиняються на межі банкрутства. Якщо простежити циклічність зростання та падіння біткоїна, можна припустити, що наприкінці 2024 року його вартість зросте.

Якими подіями та наслідками супроводжувалися попередні bull runs

В У 2011 році стався перший в історії криптовалют буллран. З одного долара біткоїн піднявся до 35 і закріпився на цьому рівні протягом кількох місяців. Коли ціна на монету досягла максимуму, сталося падіння курсу на дев'яносто відсотків. Збільшенню попиту сприяла поява торговців. 

У 2013 році можна було відчути, що таке буллран, коли ціна на крипту підскочила спочатку на тридцять одиниць, і поступово досягла тисячі доларів за один ВТС. Підйом курсу та стрибки спостерігалися протягом року. 

Для буллрану 2017 року були характерні періоди коливань, які тривали досить довго. Ажіотаж, що почався, дозволив піднятися ціні за біткоїн на величезний за тими часами рівень – з однієї тисячі до 19 тисяч доларів. 

До 2021 року спад економіки через пандемію прискорив зростання вартості біткоїна. Буллран – це зміна тренду, що і відбувалося за цей період кілька разів. Так, цифрова валюта піднялася в ціні до 64 тисяч доларів, після чого впала вдвічі. Незабаром можна було спостерігати відновлення курсу, коли за біткоїн давали приблизно 69 тисяч доларів.

Як отримати вигоду з буллрану?

Для використання ситуації на свою користь багато інвесторів застосовують різні стратегії:  

  1. Купівля певного виду цифрової валюти та її утримання для подальшого продажу у довгостроковій перспективі за вищою ціною. 

  2. Купівля та утримання крипти на весь період bull run. Тобто інвестор продовжує купувати активи, поки ціна на них зростає. 

  3. Використання зміни тренду, оскільки не завжди буллран – це стабільне підвищення. Є і моменти падіння, коли ціна знижується перед тим, як продовжити зростання..